Παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ

Για την υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού για εισαγωγή σε
Δημόσιο ΙΕΚ σας ενημερώνουμε ότι :

· οι υποψήφιοι που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022

· και οι τελειόφοιτοι που αποκτήσατε απολυτήριο Λυκείου το 2022, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχατε ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους,

μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο σας μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00, για τις ειδικότητες που αναφέρονται παρακάτω στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

Όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, στην αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο https://diek.it.minedu.gov.gr/ . Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ενημερωνόσαστε τακτικά από την ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Κατερίνης.

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων των Α.Ε.Ι. δεν μπορούν να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν.

Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ’ εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α’ εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν